Indisk dal med torsk og fullkornscouscous

Indisk dal med torsk og fullkornscouscous
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Prøv den indiske linsegryten, dal, her med torsk og fullkornscouscous. En sunn og god rett som garantert vil bli en ny favoritt!

Ingredienser

-
+

600 g  torskefilet, uten skinn og bein
1,5 stk  løk
0,5 stk  chili, rød
20 stk  cherrytomat
0,5 stk  sitron
2 ss  rapsolje
2 ts  garam masala
1 ts  gurkemeie
1 ts  spisskummen, malt
4 dl  hermetiske tomater, grovhakkede
3 dl  kokosmelk
600 g  røde linser, hermetiske
   salt

Tilbehør

   couscous, fullkorn
   koriander, frisk

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær torsk i terninger.
  • Finhakk løk og chili, del cherrytomater i to, og press saften fra sitron.
  • Varm rapsolje i en kasserolle, og fres løk og chili til løken er gylden.
  • Ha i cherrytomatene og la det surre et par minutter.
  • Tilsett garam masala, gurkemeie og spisskummen, og bland det godt sammen.
  • Ha i hermetiserte tomater, kokosmelk og linser, og la det koke under lokk i 5 minutter.
  • Tilsett torsketerningene og la dem trekke under lokk i 3 minutter.
  • Smak til med sitronsaft og salt.

Server indisk dal med fullkornscouscous og koriander.