Skip to main content

Ingefær- og chilimarinade til laks

Ingefær- og chilimarinade til laks
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Svært enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

En god marinade gjør underverker for enkle grillspyd. Denne oppskriften med ingefær og chili må bare prøves neste gang laks skal på grillen.

Ingredienser

-
+

2 ss  ingefær, frisk
1 stk  chili, rød
2 fedd  hvitløk
0,5 dl  olje
2 ss  sitronsaft

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Finhakk ingefær, chili og hvitløk og bland sammen med olje og sitronsaft.
  • Ha lakseterninger i marinaden, legg på lokk og la marinere i kjøleskapet i minimum 1 time, gjerne lengre.