Skip to main content

Iselin's bacalao

Iselin's bacalao
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Sett bacalao på festmenyen og ta den til nye høyder med soyasmørsaus og chorizopølse.

Ingredienser

-
+

700 g  klippfisk, utvannet og renset
   timian, frisk
   pepper
   olivenolje

Potetmos

500 g  potet
75 g  smør
2,5 dl  melk
0,5 ts  muskatnøtt
0,5 ts  salt

Grønnsaker

1 stk  paprika, rød
1 stk  paprika, grønn
100 g  aspargesbønner
   olivenolje

Soyasmørsaus

1 stk  sjalottløk
3 cm  ingefær, frisk
2 ss  gressløk, frisk
0,5 stk  sitron
1 dl  soyasaus
150 g  smør, usaltet

Tilbehør

   chorizopølse

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær klippfisk i porsjonsstykker og legg dem i en ildfast form.
  • Grovhakk timian og dryss det over fisken, sammen med pepper og olivenolje.
  • Bak klippfisken i stekeovnen til den flaker seg ved et lett trykk, ca. 20 minutter.  

Potetmos

  • Skrell potet og kok den mør i lettsaltet vann, ca. 20 minutter.
  • Smelt smør og bland sammen med melk.
  • Mos potet mens du sper på smørblandingen, til mosen har en jevn konsistens.
  • Smak til med malt muskatnøtt og salt.

Grønnsaker

  • Skjær paprika i tynne strimler.
  • Fres paprika og aspargesbønner kjapt i olivenolje, i ca. 2 minutter.

Soyasmørsaus

  • Finhakk sjalottløk, ingefær og gressløk, og press saften av sitron.
  • Bland sjalottløk, ingefær og soyasaus sammen i en skål.
  • Smelt smør i en kasserolle og la det koke til det skummer opp. Rist i kasserollen mens det koker.
  • Rør rundt med en tresleiv til smøret er ferdig brunet. Det er ferdig når det begynner å lukte nøtteaktig.
  • Sil smøret over i soyasausblandingen, og ha i gressløk og sitronsaft.

Tilbehør

  • Skjær chorizopølse i terninger.

Server klippfisken med potetmos, grønnsaker, saus og chorizopølse.