Skip to main content

Italiensk tradisjonell tørrfisk

Italiensk tradisjonell tørrfisk
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Eva Brænd

Tørrfisk er en stor delikatesse i Italia, og feires med tørrfiskfestivaler flere steder i landet. Selv om denne retten fremstår som svært enkel smaker den himmelsk godt.

Ingredienser

-
+

600 g  tørrfisk, utvannet og renset
5 stk  mandelpotet
2 fedd  hvitløk
   olivenolje
   pepper, grovmalt
   salt

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær tørrfisk i porsjonsstykker. 
  • Kok opp vann som er tilsatt salt og legg tørrfiskstykkene i det kokende vannet.
  • Trekk kasserollen til side og la fisken trekke til den er gjennomkokt, ca. 6 minutter, avhengig av tykkelsen på stykkene.
  • Kok potet, skrell og del i to.
  • Bland tørrfisk, potet, finhakket hvitløk og olivenolje sammen, og dryss med salt og grovt pepper.

Server straks.