Skip to main content

Kamskjell med chili, hvitløk og asparges

Kamskjell med chili, hvitløk og asparges
  • 
4

    4 porsjoner

  • Over 60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Kim Holthe

I denne oppskriften får stekte kamskjell en sprek smak av chili og hvitløk. Sesongens milde asparges er perfekt tilbehør. Dette smaker godt - og ser lekkert ut.

Ingredienser

-
+

12 stk  kamskjell
12 stk  asparges
   sukker
   salt

Marinade

1 stk  chili, rød
2 fedd  hvitløk
1 dl  solsikkeolje
0,5 dl  vann

Saus

2 dl  matfløte
2 ss  smør
   salt og pepper

Tilbehør

   salat

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
  • Kok opp vann med litt sukker og salt.
  • Legg i asparges og la dem koke i ca. 1-2 minutter.

Marinade

  • Finhakk chili og hvitløk, og rør sammen med solsikkeolje og vann.
  • La kamskjellene ligge i marinaden minst 1 time.
  • Ta kamskjellene opp av marinaden og la dem renne av seg på tørkepapir. Ta vare på marinaden til du skal lage saus.
  • Stek kamskjellene raskt i stekepanne eller på grill, ca. 30 sekunder på hver side.

Saus

  • Hell marinaden over i en liten kasserolle og kok den inn til det halve.
  • Tilsett matfløte og la den koke litt. 
  • Pisk smør inn rett før servering og smak til med salt og pepper.

Server stekte kamskjell med saus over, og asparges og salat ved siden av.