Skip to main content

Kokt torsk med karrisaus

Kokt torsk med karrisaus
  • 
4

    4 porsjoner

  • Over 60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Synøve Dreyer

Kokte torskeskiver med hjemmelaget karrisaus er en tradisjonsrett for hele familien. Velg det tilbehøret familien liker eller følg vårt forslag i oppskriften.   

Ingredienser

-
+

800 g  torsk, skiver
2 l  vann
1 dl  salt
1 ts  pepper, hel sort
1 ss  eddik

Karrisaus

1 stk  sjalottløk
1 ts  karri
1 ss  margarin, flytende
2 dl  fiskekraft
2 stk  eggeplomme
   salt og pepper

Tilbehør

   potet
   gulrot
   brokkoli

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • La fiskestykkene ligge i kaldt vann i minst 1 time før koking.
  • Kok opp vann tilsatt salt. Tilsett pepper og eddik, og kok opp vannet igjen.
  • Legg i fiskestykkene, la vannet koke opp, trekk kasserollen til side og la torsken trekke til den er akkurat gjennomkokt, ca. 7 minutter.

Karrisaus

  • Finhakk sjalottløk og surr i flytende margarin sammen med karri til løken er myk, men ikke brun.
  • Hell på fiskekraft og la det småkoke i et par minutter. 
  • Avkjøl sausen litt og pisk inn eggeplomme. Sausen må ikke koke mens eggeplommene piskes inn, da skiller den seg.
  • Smak til med salt og pepper og hold sausen varm, gjerne i vannbad. 

Server torskeskivene med karrisaus, kokte poteter og grønnsaker.