Skip to main content

Kokt torsk med karrisaus

Kokt torsk med karrisaus
  • 
4

    4 porsjoner

  • Over 60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Synøve Dreyer

Kokte torskeskiver med hjemmelaget karrisaus er en tradisjonsrett for hele familien. Velg det tilbehøret familien liker eller følg vårt forslag i oppskriften.   

Ingredienser

-
+

800 g  torsk, skiver
2 l  vann
1 dl  salt
1 ts  pepper, hel sort
1 ss  eddik

Karrisaus

1 stk  sjalottløk
1 ts  karri
1 ss  margarin, flytende
2 dl  fiskekraft
2 stk  eggeplomme
   salt og pepper

Tilbehør

   potet
   gulrot
   brokkoli

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • La fiskestykkene ligge i kaldt vann i minst 1 time før koking.
  • Kok opp vann tilsatt salt. Tilsett pepper og eddik, og kok opp vannet igjen.
  • Legg i fiskestykkene, la vannet koke opp, trekk kasserollen til side og la torsken trekke til den er akkurat gjennomkokt, ca. 7 minutter.

Karrisaus

  • Finhakk sjalottløk og surr i flytende margarin sammen med karri til løken er myk, men ikke brun.
  • Hell på fiskekraft og la det småkoke i et par minutter. 
  • Avkjøl sausen litt og pisk inn eggeplomme.
  • Varm sausen forsiktig opp mot kokepunktet under omrøring. Sausen skal tykne, men det er viktig at den ikke koker etter at eggeplommene er tilsatt, da vil den skille seg og bli klumpete.
  • Smak til med salt og pepper og hold sausen varm, gjerne i vannbad. 

Server torskeskivene med karrisaus, kokte poteter og grønnsaker.