Skip to main content

Kongekrabbe i bulgursalat med dressing

Kongekrabbe i bulgursalat med dressing
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Kongekrabbe er en råvare som kan anvendes til mye! I denne oppskriften har vi brukt den i en bulgursalat med en smakfull dressing. 

Ingredienser

-
+

2 stk  kongekrabbebein, kokt
2 dl  bulgur
1 ss  smør
1 ss  parmesan, revet
1 pakke  salat, småbladet

Dressing

1 stk  eple, grønt
1 ts  pepperrot
2 ss  hvitvinseddik
4 ss  olivenolje
   salt og pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Klipp opp skallet på kongekrabbebein, ta ut kjøttet og del det i mindre stykker.
  • Kok bulgur etter anvisning på pakken.
  • Rør inn smør og parmesan, og avkjøl.
  • Bland inn kongekrabbe og salat.

Dressing

  • Riv eple grovt og pepperrot fint, og bland det sammen med hvitvinseddik og olivenolje.
  • Smak til med salt og pepper.

Server bulgursalat med dressingen dryppet over.