Skip to main content

Kremet blåskjellsuppe

Kremet blåskjellsuppe, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Synøve Dreyer

Hva med å lage kremet blåskjellsuppe neste gang du skal invitere gjester på besøk? Denne oppskriften er enkel å lage, men lett å imponere med.

Ingredienser

-
+

1 kg  blåskjell
1 stk  gulrot
1 skive  sellerirot
2 stilker  bladpersille, frisk
2 dl  hvitvin, tørr
3 dl  vann
1 terning  fiskebuljong
2 dl  kremfløte
   kajennepepper
   salt

Tilbehør

   brød

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.
  • Skjær gulrot og selleri i små terninger.
  • Plukk bladene av persillestilkene, ta vare på stilkene og bladene.
  • Kok opp vin, vann og buljongterning, legg i grønnsaker, persillestilker og blåskjell, legg på lokk og kok blåskjellene til de åpner seg, ca. 4 minutter.
  • Ta opp skjellene med hullsleiv og rens ut skjellmaten.
  • Mos grønnsakene godt i kraften og sil den. Kok opp kraften med kremfløte og smak til med kajennepepper og salt.
  • Legg blåskjellene i suppen.

Server suppen i varme suppetallerkner med hakket bladpersille på toppen og med brød ved siden av.

Tips: Du kan spare noen av skjellene og bruke dem som pynt i suppen ved servering.