Skip to main content

Kveite med ost- og ansjostopping

Kveite med ost- og ansjostopping
  • 
10

    10 porsjoner

  • 40-60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Ingvar Eriksson

Det blir en ordentlig festmiddag med saftig kveite. Server nydelig ovnsbakt kveitefilet med ost- og ansjostopping sammen med hjemmelaget salat og dressing.

Ingredienser

-
+

1,5 kg  kveitefilet, uten skinn og bein

Topping

100 g  ansjosfilet
100 g  smør
1 dl  griljermel
100 g  ost, vellagret

Salat

1 stk  rødløk
200 g  cherrytomat
3 stk  romanosalat
5 skiver  brød
0,5 dl  olivenolje
0,5 dl  dill, frisk

Dressing

4 stk  eggeplomme
2 ss  sennep
50 g  ansjosfilet
2 fedd  hvitløk
4 dl  soyaolje
2 ss  crème fraîche

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær kveitefileten i serveringsstykker og legg på et stekebrett med bakepapir.

Topping

  • Finhakk ansjos og bland med romtemperert smør, griljermel og revet ost til en jevn blanding. 
  • Smør blandingen jevnt utover kveitestykkene, og stek i stekeovnen i ca. 20 minutter. De skal ha en kjernetemperatur på 52 °C.

Salat

  • Skjær rødløk i tynne skiver, del cherrytomat i to og riv salaten. 
  • Skjær brød i terninger, og vend i olivenolje og finhakket dill. 
  • Stek brødterningene sprø og gylne i en stekepanne.
  • Bland rødløk, cherrytomat, salat og brødterninger sammen.

Dressing

  • Kjør eggeplomme, sennep, ansjos og hvitløk i en foodprosessor til en jevn masse.
  • Tilsett soyaolje dråpevis under omrøring. Etterhvert som det tykner tilsettes oljen i en tynn stråle. 
  • Rør inn crème fraîche til slutt.

Server ovnsbakt kveite med salat og dressing ved siden av.