Skip to main content

Kveitecarpaccio

Kveitecarpaccio, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Carpaccio kan bokstavelig talt kalles rå nytelse. Det gjelder i aller høyeste grad for denne oppskriften, der du serverer kveite med en saus av honning og soya.

Ingredienser

-
+

400 g  kveitefilet, uten skinn og bein

Saus

1 ss  honning
1 ss  sitronsaft
4 ss  soyasaus
1 ss  sesamolje

Grønnsaker

1 stk  agurk
2 stk  vårløk
4 ss  koriander, frisk
2 ss  olivenolje
   salt og pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Kveite som skal spises rå må fryses ned i minimum 24 timer før bruk.
  • Skjær kveite i tynne skiver.

Grønnsaker

  • Skrell og del agurk i to, ta ut kjernen og skjær i biter.
  • Skjær vårløk i tynne ringer og grovhakk koriander.
  • Bland grønnsakene sammen med koriander og olje, og smak til med salt og pepper.

Saus

  • Rør sammen ingrediensene til sausen.

Server kveiteskivene med grønnsakene og sausen over.