Skip to main content

Laks Tataki

Laks Tataki
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Tataki er et japansk ord for fisk som blir stekt eller kokt raskt på sterk varme, slik at innsiden fremdeles er rå. Sammen med en syrlig og sterk saus blir dette en opplevelse. 

Ingredienser

-
+

400 g  laksefilet, uten skinn og bein

Saus

6 ss  sake
4 ss  soyasaus, lys
4 ss  hvitvin
2 ts  mirin
0,5 stk  løk
0,5 stk  selleri
2 stk  sylteagurk
3 ss  kapers

Tilbehør

   salat

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Legg laks i kokende vann i 1 minutt, og så rett over i isvann for rask avkjøling.
  • Tørk og skjær i laksen i tynne skiver.

Saus

  • Bland sake, soyasaus, hvitvin og mirin.
  • Finhakk løk, selleri og sylteagurk, og ha i sausen sammen med kapers.

Server laks tataki med saus og salat. Ha gjerne litt saus over laksen ved servering.

Tips: Mirin får du kjøpt på internasjonale matbutikker, og sake på vinmonopolet. Men dersom du ikke får tak i mirin eller sake kan du bruke tilsvarende mengde hvitvin.