Skip to main content

Laks i folie med grønnsaker

Laks i folie med grønnsaker
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Kim Holthe

En enkel måte å tilberede laks på er alt i en pakke. Den kan stekes i stekeovn eller tas med ut og legges på grillen. Er du glad i å dra på tur, kan den også stekes på bål. 

Ingredienser

-
+

700 g  laksefilet, uten skinn og bein
5 stk  potet
1 fedd  hvitløk
4 stk  vårløk
1 stk  paprika, grønn
2 stk  tomat
1 dl  crème fraîche
4 ark  aluminiumsfolie
   salt og pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær laksefileten i porsjonsstykker. 
  • Skrell og skjær potetene i løvtynne skiver.
  • Finhakk hvitløk, skjær vårløk i tynne ringer, paprika i strimler og tomat i skiver.
  • Smør litt crème fraîche på foliearkene og legg på potetskiver, hvitløk, vårløk, paprika og tomat. 
  • Legg en laksefilet i hver pakke, dryss på salt og pepper og fordel resten av crème fraîchen over.
  • Pakk folien sammen rundt laksen og legg pakkene med skjøten opp på et stekebrett.
  • Bak laksen midt i stekeovnen til alt er gjennomkokt, ca. 15 minutter.

Server med det tilbehøret du ønsker.

Tips: Pakkene kan også varmes på grillen.