Skip to main content

Laks i folie med poteter, epler, løk og dill

Laks i folie med poteter, epler, løk og dill
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Ingvar Eriksson

Laks og grønnsaker i folie er lett middag på en aktiv sommerdag. Mens det hele lager seg selv på grillen kan du nyte solen eller spille badminton i 10 minutter.

Ingredienser

-
+

700 g  laksefilet, uten skinn og bein
500 g  potet
2 stk  eple
4 stk  rødløk
8 stk  reddik
4 ss  olivenolje
2 ss  sitronsaft
4 ark  aluminiumsfolie
   dill, frisk
   salt og pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær laksen i porsjonsstykker.
  • Kok potet og skjær i skiver. 
  • Skjær eple og løk i båter, og del reddik i to.
  • Fordel laks og grønnsaker på aluminiumsfolien og legg rikelig med frisk dill på toppen.
  • Drypp over olivenolje, sitronsaft og krydre med salt og pepper. 
  • Brett sammen foliene og la dem ligge på grillen til de er ferdig, 10-12 minutter.

Server med det tilbehøret du ønsker.