Skip to main content

Laks i karri

Laks i karri, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Laks passer til sterke smaker, og i denne oppskriften får den en asiatisk smak av karri og kokosmelk. Som tilbehør kan du servere ris eller det du måtte ønske.

Ingredienser

-
+

600 g  laksefilet, uten skinn og bein
1 stk  løk
2 stk  tomat
2 ss  smør
2 ts  karri
3 ss  hvetemel
4 dl  kokosmelk
0,5 stk  sitron
1 ss  soyasaus
1 ss  persille, frisk
   salt

Tilbehør

   ris

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær laksen i store terninger og finhakk løk.
  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i små terninger.
  • Smelt smør i en kasserolle, tilsett løk og karri, og la den surre til løken er blank. 
  • Rør inn hvetemel.
  • Spe med kokosmelk og la sausen få et godt oppkok.
  • Rør tomatterningene inn i sausen sammen med saften av sitron og soyasaus, og la sausen småkoke i 2-3 minutter.
  • Legg i laksen og la den trekke til den er kokt, ca. 3 minutter.
  • Smak til med karri og salt.

Server laksen med persille drysset over og med ris ved siden av.