Skip to main content

Laks med koriandertzatziki og tomatsalat

Laks med koriandertzatziki og tomatsalat
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

Fotograf: Synøve Dreyer

I denne oppskriften har vi latt oss inspirere av både indiske og greske smaker. Tzatziki lages vanligvis med mynte, men vi har tatt den til nye høyder med koriander.

Ingredienser

-
+

500 g  laksefilet, uten skinn og bein
0,5 stk  lime
2 ts  tandoori masala

Tomatsalat

0,5 stk  agurk
5 stk  tomat
0,5 stk  rødløk
1 ts  sesamfrø, sort
1 ts  hvitvinseddik
1 ss  olivenolje

Tzatziki

0,5 stk  agurk
2 fedd  hvitløk
0,5 dl  koriander, frisk
3 dl  yoghurt, naturell
1 ts  olivenolje
   salt og pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær laks i serveringsstykker og riv skallet av lime.
  • Legg laksestykkene i en ildfast form, dryss over limeskall og tandoori masala, og bak i steneovnen i 10-12 minutter.

Tomatsalat

  • Skrell skallet av agurk.
  • Skjær agurk og tomat i terninger, og rødløk i strimler.
  • Bland alle salatingrediensene sammen.

Tzatziki

  • Skrell skallet av agurk, ta ut kjernen og riv den grovt.
  • Dryss litt salt over agurken og la den hvile i 15 minutter.
  • Sil væsken av agurken.
  • Finhakk hvitløk og koriander, og bland sammen alle ingrediensene til tzatzikien.
  • Smak til med salt og pepper.

Server laksen med tomatsalat og koriandertzatziki.