Skip to main content

Laks med ovnsbakte grønnsaker

Laks med ovnsbakte grønnsaker
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Denne enkle retten med laks og ovnsbakte grønnsaker passer perfekt til en travel hverdag. Sett grønnsakene i ovnen mens du dekker på og steker fisken.

Ingredienser

-
+

800 g  laksefilet, uten skinn og bein
1 ts  tacokrydder
   olje

Ovnsbakte grønnsaker

2 stk  sjalottløk
2 stk  potet
1 skive  kålrot
1 skive  sellerirot
2 stk  gulrot
1 stk  persillerot
0,5 stk  chili, rød
1 ts  ingefær, frisk
0,5 dl  olivenolje
1 ts  sitronsaft
0,5 dl  grønnsaksbuljong

Tilbehør

   kesam

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær laksen i serveringsstykker og dryss over tacokrydder.
  • Stek laksen i litt olje i en stekepanne til den så vidt er gjennomstekt, ca. 2 minutter på hver side.

Ovnsbakte grønnsaker

  • Del sjalottløk i to. 
  • Skrell de andre grønnsakene og del i like store biter.
  • Ha alle grønnsakene over i en smurt ildfast form.
  • Bland finhakket chili, revet ingefær, olivenolje, sitronsaft og grønnsaksbuljong. 
  • Hell blandingen over grønnsakene, bland godt sammen og stek i stekeovnen til grønnsakene er møre, ca. 20 minutter.

Server laksen med ovnsbakte grønnsaker og kesam.

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.