Skip to main content

Laks med rød curry paste og kokosmelk

Laks med rød curry paste og kokosmelk
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Synøve Dreyer

Laks kler eksotiske krydder og tilbehør. Den sterke curry pasten blir passe dempet av den litt søtlige kokosmelken, en smaksbombe av de store.

Ingredienser

-
+

600 g  laksefilet, uten skinn og bein
1 stk  sjalottløk
1 stk  chili, rød
2 stk  vårløk
4 stk  limeblad
2 ss  soyaolje
2 ts  curry paste, rød
4 dl  kokosmelk
1,5 ts  soyasaus
0,5 dl  vann
0,5 terning  fiskebuljong
1 ts  sukker

Tilbehør

   ris

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær laksefileten i store terninger.
  • Rens og finhakk sjalottløk, fjern frø fra chili og skjær i strimler.
  • Rens og skjær vårløk i tynne skiver, skjær limeblad i tynne strimler og kast stilken.
  • Varm olje i en stekepanne og brun lakseterningene på begge sider, i 1-2 minutter.
  • Legg lakseterningene til side på et fat.
  • Surr sjalottløk i stekepannen i ca. 2 minutter.
  • Tilsett curry paste og kokosmelk, og rør ofte.
  • Ha i chili, soyasaus, vann, buljongterning og sukker.
  • Tilsett lakseterningene, vårløk og limeblad, og la det hele småkoke i 2-3 minutter.

Server med ris.

Tips: Om du vil ha en mildere variant kan du bruke mindre curry paste.