Skip to main content

Laks og brokkoli i form

Laks og brokkoli i form
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Astrid Hals

Ovnsbakte middagsretter er noe av det enkleste du kan lage. Her har du hele middagen i en form. Smak og krydder kan du variere slik kan det bli en ny rett hver uke.

Ingredienser

-
+

600 g  laksefilet, uten skinn og bein
300 g  potet
1 stk  brokkoli
1 dl  ost, revet
   salt og pepper

Hvit saus

1 ss  løk
2 ss  smør
2 ss  hvetemel
4 dl  melk
   salt og pepper
   kajennepepper

Tilbehør

   brød

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skrell potetene og kok helt møre i saltet vann, og skjær dem i skiver.
  • Del brokkoli i buketter, og kok dem i ca. 1 minutt.
  • Skjær laksen i skiver på ca. 5 cm og dryss med salt.
  • Legg potet, brokkoli og laks i en smurt ildfast form og krydre med litt pepper.

Hvit saus

  • Finhakk løk og surr blankt i smør.
  • Rør inn mel og tilsett melk, litt om gangen under kraftig omrøring.
  • Smak sausen til med salt, pepper og litt kajennepepper.
  • Hell sausen over i formen, og dryss ost på toppen.
  • Stek formen i stekeovnen i ca. 12 minutter.

Server retten med brød og cherrytomater ved siden om du har.

Tips: Til variasjon kan du ha i finstrimlet soltørket tomat, ristede pinjekjerner eller finhakkede urter sammen med grønnsakene. Denne retten passer også bra til å få brukt opp rester av potet eller grønnsaker.