Skip to main content

Laks og grønnsaker i ovn

Laks og grønnsaker i ovn
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Astrid Hals

Dette er en enkel oppskrift som fort blir en favoritt. Mens fisken godgjør seg i stekeovnen har du tid til å dekke bordet og ta ut av oppvaskmaskinen.

Ingredienser

-
+

600 g  laksefilet, uten skinn og bein
1 stk  løk
1 stk  paprika, rød
0,5 stk  purre
1 stk  gulrot
0,5 stk  squash, grønn
8 stk  cherrytomat
3 ss  olivenolje
1 knivsodd  timian
1 knivsodd  oregano
   salt og pepper
   aluminiumsfolie

Tilbehør

   lettrømme

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær laksen i serveringsstykker.
  • Skjær løk i båter, paprika i biter og purre, gulrot og squash i skiver.
  • Bland olivenolje, timian, oregano og grønnsaker i en bolle, og ha blandingen over i en ildfast form. 
  • Drypp et par spiseskjeer vann over grønnsakene og legg laksestykkene over. 
  • Dryss over salt og pepper, og dekk formen med aluminiumsfolie. 
  • Stek i stekeovnen i ca. 35 minutter.

Server med lettrømme.

Tips: Du kan variere grønnsakene og urtene etter eget ønske. Prøv også å ha litt sweet chilisaus, soyasaus eller sitronsaft på fisken for å gi den en ny smak.