Skip to main content

Laks- og torskeburger

Laks- og torskeburger
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Fabian Bjørnstjerna

Laks og torsk i blanding, to favoritter på en gang. Enkel og rask håndmat som alle liker. Denne burgeren kan du også servere med poteter og grønnsaker.

Ingredienser

-
+

200 g  laksefilet, uten skinn og bein
200 g  torskefilet, uten skinn og bein
1 ts  salt
1 stk  egg
2 ss  griljermel
2 ss  sitronsaft
2 ss  persille, frisk
   pepper
   olje

Chilimajones

0,75 dl  majones
2 ss  chilisaus
   kajennepepper
   pepper

Tilbehør

   salat
   tomat
   burgerbrød

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær fiskefiletene i mindre biter og ha i en foodprosessor sammen med salt til du får en jevn blanding.
  • Tilsett egg, griljermel, sitronsaft, finhakket persille og pepper, og bland godt.
  • La farsen hvile i kjøleskap i 20 minutter.
  • Form farsen til burgere og stek dem i olje i 2-3 minutter på hver side.

Chilimajones

  • Rør sammen majones og chilisaus, og smak til med pepper.

Tilbehør

  • Vask salat og tomat, og skjær tomat i skiver.

Server burgerne i hamburgerbrød med chilimajones, salat og tomat.

Tips: Her kan du bruke de grønnsakene du ønsker. Fiskeburgerne kan også serveres i pitabrød.