Skip to main content

Laks- og torskeburger

Laks- og torskeburger
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Fabian Bjørnstjerna

Laks og torsk i blanding, to favoritter på en gang. Enkel og rask håndmat som alle liker. Denne burgeren kan du også servere med poteter og grønnsaker.

Ingredienser

-
+

200 g  laksefilet, uten skinn og bein
200 g  torskefilet, uten skinn og bein
1 ts  salt
1 stk  egg
2 ss  griljermel
2 ss  sitronsaft
2 ss  persille, frisk
   pepper
   olje

Chilimajones

0,75 dl  majones
2 ss  chilisaus
   kajennepepper
   pepper

Tilbehør

   burgerbrød
   tomat
   salat

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær fiskefiletene i mindre biter og ha disse i en foodprosessor sammen med salt.
  • Kjør sammen til en jevn blanding.
  • Tilsett egg, griljermel, sitronsaft, finhakket persille, pepper og bland godt.
  • La farsen hvile i kjøleskap i 20 minutter.
  • Form farsen til burgere og stek dem i stekeolje eller stekemargarin i god varm panne, 2-3 minutter på hver side.
  • Rør sammen ingrediensene til chilimajonesen og smak den til med pepper.
  • Server burgerne i hamburgerbrød evt. pitabrød, med salat, tomat og chilimajones.