Skip to main content

Laks på grillspyd med gresk salat

Laks på grillspyd med gresk salat, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Laksespyd på grillen er like enkelt som populært. Hvis det er litt for lenge til sommer og grillsesong, er det ingen ting i veien for å steke laksespydene i en stekepanne.

Ingredienser

-
+

600 g  laksefilet, uten skinn og bein
1 ss  fennikel, malt
1 ss  nellik, malt
1 ss  chilipulver
1 ts  salt
4 stk  grillspyd

Gresk salat

2 stk  tomat
0,5 stk  agurk
200 g  fetaost
3 stk  sjalottløk
100 g  oliven, sort
2 ss  oregano, frisk
2 ss  olivenolje, kaldpresset

Tzatziki

1 stk  agurk
1 fedd  hvitløk
1 ss  olivenolje, kaldpresset
2 dl  matyoghurt
   salt og pepper

Tilbehør

4 stk  pitabrød

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Varm opp grillen.
  • Skjær laksefilet i store terninger og træ fire terninger på hvert grillspyd. 
  • Bland fennikel, nellik, chilipulver og salt godt sammen, og rull laksespyd i krydderblandingen. 
  • Grill laksespydene 2 minutter på hver side.
  • Varm pitabrød lett på grillen rett før servering.

Gresk salat

  • Skjær tomat, agurk og fetaost i terninger, og sjalottløk i tynne båter.
  • Bland inn oliven og finhakket oregano, og hell olivenolje over salaten.

Tzatziki

  • Skrell agurk, del den på langs, ta ut frøene med en skje og riv den grovt.
  • Dryss litt salt over og la agurken hvile i 15 minutter før du siler av væsken.
  • Finhakk hvitløk og bland med de øvrige ingrediensene til tzatzikien. 
  • Smak til med salt og pepper.

Server laksespyd med pitabrød, gresk salat og tzatziki ved siden av.

Tips: Dersom du bruker grillspyd av tre må disse ligge i vann i ca. 30 minutter før bruk.