Lakseburger med salat

Lakseburger med salat
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Synøve Dreyer

Hva er egentlig bedre enn en hjemmelaget fiskeburger? Servert med en gulrotsalat av rømme og majones er dette en oppskrift barna vil like.

Ingredienser

-
+

500 g  laksefilet, uten skinn og bein
2 ts  gressløk, frisk
1 dl  melk
1 ts  salt
0,5 ts  pepper
2 ts  potetmel
   olje

Salat

2 stk  gulrot
2 ss  persille, frisk
2 ss  lettrømme
1 ss  majones
   sitronsaft

Tilbehør

4 skiver  brød
4 stk  salatblad

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Finhakk laksefilet og bland godt sammen med salt, melk, pepper, potetmel og finhakket gressløk.
  • Form like mange flate kaker som porsjoner og stek dem i olje, ca. 2-3 minutter på hver side.

Salat

  • Riv gulrot og hakk persille.
  • Rør sammen gulrot, persille, rømme og majones, og smak til med sitronsaft.

Tilbehør

  • Vask salaten.
  • Del hver brødskive i to og dekk den ene halve med salatblad, en skje gulrotsalat og en burger.
  • Dekk burgeren med den andre halvdelen av brødskiven.

Server straks.

Tips: Brødet blir ekstra godt om det ristes eller stekes litt i olje.