Skip to main content

Laksecarpaccio

Laksecarpaccio
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Løvtynne, fristende Carpaccio-skiver kjenner vi fra det italienske kjøkken. Men hvorfor ikke gi retten en nordisk vri med sprelsk laks, frisk seterrømme og en smak av det norske høyfjellet?

Ingredienser

-
+

400 g  laksefilet, uten skinn og bein
1 bunt  dill, frisk
1 bunt  kjørvel, frisk
1 dl  rapsolje
1 stk  egg
2 ts  pepperrot
4 skiver  rugbrød
4 ss  seterrømme
   salt og pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær laks i tynne skiver og dryss over litt salt og pepper.
  • Grovhakk dill og kjørvel, og vend dem i rapsolje, salt og pepper.
  • Kok egg til det er hardkokt og finhakk eggeplommen.
  • Riv pepperrot fint og skjær rugbrød i så tynne skiver som mulig.
  • Rist brødskivene på tørr stekepanne til de blir sprø.

Server lakseskivene med urter, eggeplomme, pepperrot, rugbrød og seterrømme på toppen.