Skip to main content

Laksewrap

Laksewrap
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Laks passer til sterke smaker og guacamole er en av dem. Kombiner laks og guacamole i en wrap med agurk og paprika, så har du et smakfullt måltid for hele familien.

Ingredienser

-
+

400 g  laksefilet, uten skinn og bein
0,5 stk  agurk
1 stk  paprika, søt
1 ss  rapsolje
4 stk  tortillawrap
   salt og pepper
   grillfolie

Guacamole

2 stk  avokado
0,5 stk  lime
1 stk  chili, rød
1 ts  tacokrydder
0,5 ts  salt

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær laksefileten, agurk og paprika i lange, jevne strimler.
  • Brett et ark grillfolie dobbelt og smør med rapsolje.
  • Krydre laksen med salt og pepper, og legg den på folien.
  • Stek den på grillen i ca. 1 minutt, snu den og stek den i 1 minutt på den andre siden.

Guacamole

  • Del avokado i to og ta ut steinen.
  • Ta ut avokadokjøttet med en skje.
  • Press saften av lime.
  • Del chili i to på langs, fjern hinner og frø, og finhakk.
  • Mos avokadokjøttet med en gaffel og bland inn saften av lime, chili, tacokrydder og salt.
  • Smør guacamole langs midten av hver tortillawrap og legg agurk, paprika og laks over.

Brett, rull sammen og server.

Tips: Dersom du ikke har tilgang til grill kan laksen også stekes i stekepannen.