Skip to main content

Limegratinert laks

Limegratinert laks, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Ovnsbakt laks er raskt og enkelt, og mens maten står i ovnen kan du dekke bordet. Lime, karri, tomatpuré og dill gir denne oppskriften en spennende smak.

Ingredienser

-
+

700 g  laksefilet, uten skinn og bein
2 dl  matfløte
0,5 terning  fiskebuljong
0,5 ts  karri
0,5 ss  dill, frisk
1 ts  tomatpuré
1 stk  lime
   salt

Tilbehør

   ris
   salat

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær laksefilet i serveringsstykker og legg dem i en smurt ildfast form.
  • Rør sammen matfløte, fiskebuljongterning, karri, dill og tomatpuré, og kok opp under omrøring. 
  • Press saften av lime, og smak til sausen med limesaften og salt.
  • Hell sausen over laksen og stek i stekeovnen i ca. 25 minutter.

Server med ris og salat. Pynt gjerne med litt frisk dill.