Lune reker med spaghetti av squash

Lune reker med spaghetti av squash
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Lag squashgetti med reker og nyt sammen med noen du er glad i. Denne oppskriften er både sunn, smakfull og spennende. 

Ingredienser

-
+

500 g  reker, uten skall
2 fedd  hvitløk
1 stk  chili, rød
1 ss  rapsolje
4 stk  squash, grønn
1 ss  rapsolje
2 dl  matfløte
2 stk  eggeplomme
2,5 ss  parmesan, revet
   salt og pepper

Tilbehør

   sitron

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Finhakk hvitløk og chili, og fres det i rapsolje i 1 minutt.
  • Tilsett rekene og la det frese i 1 minutt til. Pass på tiden så ikke rekene blir tørre.
  • Ha rekene over i en skål og sett til side. 
  • Lag tynne strimler av squash med en mandolin eller spiralizer.
  • Varm squashstrimlene i en stekepanne med rapsolje i et par minutter.
  • Bland sammen matfløte, eggeplomme og parmesan, hell det over i stekepannen og varm opp.
  • La det trekke på lav varme i fem minutter. Pass på at varmen ikke blir for høy, da stivner eggeblandingen.  
  • Smak til med salt og pepper.
  • Vend inn rekene rett før servering. 

Server med sitronbåter og topp gjerne med litt revet parmesan. 

Tips: Hvis du ikke har en mandolin eller spiralizer kan du skjære squash i fire deler på langs, og strimle med en ostehøvel eller potetskreller.