Skip to main content

Maki sushi

Maki sushi
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Det er enkelt å lage maki sushi selv, sikkert enklere enn du tror! Med laks, kveite og reker kan du lage mange smaksrike varianter, og med egen fantasi enda flere. 

Ingredienser

-
+

150  g  laksefilet, uten skinn og bein
150  g  kveitefilet, uten skinn og bein
150 g  reker, uten skall
8 dl  sushiris
1,5 ss  sukker
1 ts  salt
0,5 dl  riseddik
0,5 stk  agurk
1 stk  mango
1 stk  avokado
6 stk  noritang
   bambusmatte

Tilbehør

   soyasaus, lys
   wasabi
   ingefær, syltet

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisning på pakken.
  • Rør sukker og salt i riseddik til alt er oppløst. 
  • Ha eddikblandingen over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig, vend derfor inn bare litt om gangen.
  • Skjær fisk og grønnsaker i strimler på ca. 1 cm.
  • Legg et ark noritang på bambusmatten, og fordel et lag ris utover arket. Unngå å legge ris helt ut i kanten øverst på noritangen.
  • Legg en strimle sjømat og en grønnsaksstrimle ved siden av hverandre på risen. 
  • Ha litt eddikvann på fingeren, og gni det utover kanten på noritangen. 
  • Rull sammen til en fast rull ved hjelp av bambusmatten, som om det er en rullekake, og klem godt sammen.
  • Når makirullen er ferdig legger du den i kjøleskap mens du lager ferdig resten.
  • Skjær hver rull i to, og så videre i to og to til du har fått åtte biter.

Server makibitene med soyasaus, wasabi og ingefær.