Skip to main content

Maki sushi

Maki sushi
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Det er enkelt å lage maki sushi selv, sikkert enklere enn du tror! Med laks, kveite og reker kan du lage mange smaksrike varianter, og med egen fantasi enda flere. 

Ingredienser

-
+

150  g  laksefilet, uten skinn og bein
150  g  kveitefilet, uten skinn og bein
150 g  reker, uten skall
8 dl  sushiris
1,5 ss  sukker
1 ts  salt
0,5 dl  riseddik
0,5 stk  agurk
1 stk  mango
1 stk  avokado
6 stk  noritang
   bambusmatte

Tilbehør

   soyasaus, lys
   wasabi
   ingefær, syltet

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisning på pakken.
  • Rør sukker og salt i riseddik til alt er oppløst. Ha eddikblandingen over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig, vend derfor inn bare litt om gangen.
  • Skjær fisk og grønnsaker i strimler på ca. 1 cm.
  • Legg et ark noritang på bambusmatten, og fordel et lag ris utover arket. Unngå å legge ris helt ut i kanten øverst på noritangen.
  • Legg en strimle sjømat og en strimle grønnsak ved siden av hverandre på risen. Ha litt eddikvann på fingeren, og gni det utover kanten på noritangen. 
  • Rull sammen til en fast rull ved hjelp av bambusmatten, som om det var en rullekake, og klem godt sammen.
  • Når makirullen er ferdig legger du den i kjøleskap mens du lager ferdig resten.
  • Skjær hver rull i to, og del så videre i to og to til du har fått åtte biter.

Server makibitene med soyasaus, wasabi og ingefær.