Maki sushi

Maki sushi
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Det er enkelt å lage maki sushi selv, sikkert enklere enn du tror! Med laks, kveite og reker kan du lage mange smaksrike varianter, og med egen fantasi enda flere. 

Ingredienser

-
+

150  g  laksefilet, uten skinn og bein
150  g  kveitefilet, uten skinn og bein
150 g  reker, uten skall
8 dl  sushiris
1,5 ss  sukker
1 ts  salt
0,5 dl  riseddik
1 stk  mango
0,5 stk  agurk
1 stk  avokado
6 stk  noritang
   bambusmatte

Tilbehør

   soyasaus, lys
   wasabi
   ingefær, syltet

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
  • Avkjøl marinaden før bruk.
  • Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.
  • Ha risen over i en form og tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.
  • Avkjøl risen i romtemperatur.
  • Skjær laks, mango og grønnsaker i strimler på ca. 1 cm. i tykkelse
  • Klipp vekk en fjerdedel på langsiden av hvert noriark.
  • Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
  • Legg et noriark med den ruglete siden opp på bambusmatten, og fordel et lag ris utover arket. Unngå å legge ris langs den øverste kanten av noriarket, ca 3 cm.
  • Fordel laks, mango og grønnsaker langs den nederste kanten av arket.
  • Rull makirullen nesten helt sammen ved hjelp av bambusmatten. Fukt så den øverste kanten med litt vann og rull helt over.
  • Skjær hver rull i to, og så videre i to og to til du har fått 8 biter.

Server sushibitene med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.