Skip to main content

Makrell à la Astrid

Makrell à la Astrid
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer Hensley

Makrell er en sunn og tradisjonsrik råvare som kan varieres på mange måter. I denne oppskriften blir stekt makrell servert med en deilig rømmesaus med løk og sopp. 

Ingredienser

-
+

600 g  makrellfilet
1 stk  løk
8 stk  sjampinjong
   smør
   salt og pepper

Saus

3 dl  lettrømme
2 ss  gressløk

Tilbehør

   brokkoli
   ris

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær løk og sjampinjong i skiver, stek i smør til det begynner å få farge, og sett til side.
  • La smøret blir brunt i stekepannen.
  • Dryss salt og pepper på makrellen og stek fisken med skinnsiden ned til den får en gyllen og fin farge. Sett ned varmen og stek litt på den andre siden.
  • Ta makrellen ut av stekepannen og legg til side.

Saus

  • Ha rømme i stekepannen som du stekte makrellen i, og la den bli varm. 
  • Tilsett løk- og soppblandingen og la alt bli gjennomvarmt. 
  • Ha i finhakket gressløk rett før servering.

Server makrellen med sausen, brokkoli og ris.