Skip to main content

Makrell i tomat

Makrell i tomat
  • 
4

    4 porsjoner

  • Over 60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Astrid Hals

Er en av dine lunsjfavoritter makrell i tomat på skiva? Prøv deg på en hjemmelaget variant. Denne kan du også servere som en enkel middag med nykokte poteter og salat ved siden av.  

Ingredienser

-
+

4 stk  makrellfilet
4 ss  hvetemel sammalt, fint
1 ts  salt
1 ts  pepper
2 ss  olje

Tomatlake

0,5 dl  eplecidereddik
2 dl  hermetiske tomater, grovhakkede
0,5 dl  sukker
0,5 ts  salt
0,25 ts  pepper

Tilbehør

   brød
   potet
   salat

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Vend makrellfiletene i en blanding av sammalt hvetemel, salt og pepper.
  • Stek dem i olje til de er delikat brune og gjennomstekte, ca. 2 minutter på hver side.

Tomatlake

  • Rør sammen eplecidereddik, hakkede tomater, sukker, salt og pepper til laken.
  • Rør til sukkeret er oppløst.
  • Legg makrellfiletene i et dypt fat og hell tomatlaken over.
  • La makrellen trekke i kjøleskap til neste dag.

Bruk makrell i tomat som pålegg på brød eller med nykokte poteter og salat.

Tips: Du kan gi tomatlaken en annen smak ved å bruke hakkede tomater med basilikum eller chili.