Skip to main content

Makrell med grønnsaker

Makrell med grønnsaker
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Astrid Hals

Makrell er en fisk som brukes svært mye i Japan. Prøv en japanskinspirert variant med makrellfilet og grønnsaker. Server med kokt ris eller godt brød.

Ingredienser

-
+

4 stk  makrellfilet
3 ss  hvitvinseddik
2 ss  soyasaus
0,5 ts  sukker
2 stk  nepe
1 stk  squash, grønn
1 stk  aubergine
1 stk  paprika, grønn
0,5 stk  paprika, gul
0,5 stk  paprika, rød
1 stk  chili, rød
   olje
   peppermix

Tilbehør

   ris

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær makrellfiletene i 2 cm brede stykker. 
  • Stek stykkene gylne og sprø i olje, ca. 2 minutter på hver side. Ta dem opp og hold dem varme.
  • Bland sammen hvitvinseddik, soyasaus og sukker, og bland inn revet nepe.
  • Rens og skjær squash og aubergine i 1 cm tykke skiver. Rens og skjær paprika i tykke strimler. 
  • Stek grønnsakene til de er knapt møre.
Hell dressingen over makrellen før servering og dryss over finhakket chili og peppermix. Kokt ris smaker godt til. Både makrellen og grønnsakene kan naturligvis tilberedes på grillen.