Skip to main content

Marinert breiflabb i spicy kokossuppe

Marinert breiflabb i spicy kokossuppe
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Lyst på noe skikkelig eksotisk og smakfullt til middag? Da bør du prøvde denne oppskriften med breiflabb i kokossuppe med asiatiske smaker.

Ingredienser

-
+

4 stk  breiflabbkoteletter
2 fedd  hvitløk
1 ss  ingefær, frisk
0,5 dl  chilisaus
1 ss  oyster sauce
1 ts  soyasaus
1 ts  worcestershiresaus
1 ss  sitronsaft
1 ss  rapsolje
1 ts  sesamolje
2 ss  rapsolje

Suppe

2 fedd  hvitløk
1 stk  chili, rød
1 ss  ingefær, frisk
4 dl  kyllingbuljong
1 dl  kokosmelk
12 stk  limeblad
2 dl  kremfløte
2 ss  maisennamel
   salt og pepper

Grønnsaker

1 stk  rødløk
20 stk  sukkererter
6 stk  vårløk
12 stk  minimais

Tilbehør

   gressløk

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Finhakk hvitløk og riv ingefær.
  • Lag en marinade av hvitløk, ingefær, chilisaus, oyster sauce, soyasaus, worchestershiresaus, sitronsaft, rapsolje og sesamolje.
  • Pensle breiflabbkotelettene med marinaden og la dem ligge på benken i 30 minutter.
  • Stek kotelettene i rapsolje på middels varme, i 2- 3 minutter på hver side. Etterstek i stekeovn dersom kotelettene er veldig tykke.

Suppe

  • Finhakk hvitløk, chili og ingefær.
  • Kok opp kyllingbuljong og kokosmelk i en kasserolle og la det koke inn i ca. 5 minutter.
  • Tilsett hvitløk, chili, ingefær, limebladet og fløte, og la suppen trekke litt.
  • Jevn ut suppen med maisennamel utblandet i kaldt vann, til ønsket tykkelse. 
  • Smak til med salt og pepper, og ta gjerne ut limebladene før servering.

Grønnsaker

  • Skjær rødløk og sukkererter i tynne strimler, og vårløk i biter.
  • Ha rikelig med vann i en kasserolle og kok opp.
  • Tilsett alle grønnsakene, kok opp vannet igjen og trekk kasserollen av varmen.
  • La grønnsakene trekke i ca. 1 minutt og hell av vannet.

Ha grønnsaker i suppetallerkener, hell over suppen og legg breiflabbkotelettene på toppen. Dryss frisk gressløk over. 

Bra mat for kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Dette er mat full av næring, som er lett og frisk. Oppskriften inneholder masse sjømat, grønnsaker, og grove karbohydrater, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.