Skip to main content

Marit Bjørgens ovnsbakte kveite

Marit Bjørgens ovnsbakte kveite
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Kveite med sitt saftige fiskekjøtt passer veldig godt til baking i stekeovnen. Prøv en av Marit Bjørgens favoritter hvor kveiten ovnsbakes med grønnsaker, hvitløk og fløte.

Ingredienser

-
+

700 g  kveitefilet, uten skinn og bein
0,5 stk  rødløk
1 stk  gulrot
1 stilk  selleri
200 g  brokkoli
1 dl  fiskekraft
1 dl  matfløte
2 fedd  hvitløk
2 ss  olivenolje
   salt og pepper

Tilbehør

   potet

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær rødløk, gulrot og selleri i tynne skiver, og del brokkoli i små buketter.
  • Legg grønnsakene i en smurt ildfast form og dryss over litt salt.
  • Bland fiskekraft og matfløte, hell det over grønnsakene, og stek det midt i stekeovnen i 10 minutter.
  • Ta ut formen og legg kveitefileten over grønnsakene.
  • Finhakk hvitløk, og ha det over fisken sammen med salt, pepper og olivenolje. Stek videre i ca. 12 minutter.

Server ovnsbakt kveite med kokte poteter.

Tips: Bruk gjerne steketermometer i kveitens tykkeste del. Ta ut formen når steketermometeret viser 48 °C og la den hvile på benken til den er 52 °C.