Skip to main content

Marit Bjørgens ovnsbakte laks med tapenade og pasta

Marit Bjørgens ovnsbakte laks med tapenade og pasta
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Sentralen

Tapenade er en puré laget av oliven, kapers og ansjos. Marit Bjørgen bruker tapenade på laksen for å ta laksemiddagen til et nytt nivå. Prøv det du også.

Ingredienser

-
+

600 g  laksefilet, uten skinn og bein
2 ss  olivenolje
400 g  pasta, fullkorn
1 stk  sitron
4 ss  tapenade
12 stk  cherrytomat
200 g  ruccolasalat
   salt og pepper
   basilikum, frisk

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær laks i porsjonsstykker og dryss salt og pepper over. Legg i en ildfast form, smurt med olivenolje. 
  • Kok fullkornspasta etter anvisning på pakken.
  • Press sitronsaft over laksen og fordel tapenade over.
  • Stek laks i stekeovnen i 13-15 minutter.
  • Del cherrytomater i to og vend inn i den kokte pastaen med ruccolasalat og hakket basilikum.

Server den ovnsbakte laksen med pastaen.

 Tips: Tapenade kan du få kjøpt i utvalgte dagligvarebutikker, eller du kan lage den selv.