Skip to main content

Marit Bjørgens pasta og laks med pesto

Marit Bjørgens pasta og laks med pesto
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Sentralen

I denne oppskriften med laks og pasta bruker Marit Bjørgen pesto som smakstilsetning. En god og lekker rett som er enkel å lage.

Ingredienser

-
+

600 g  laksefilet, uten skinn og bein
12 stk  cherrytomat
400 g  pasta, fullkorn
1 ss  smør
1 ss  olivenolje
3 dl  crème fraîche
6 ss  pesto
100 g  pinjekjerner
100 g  parmesanost
2 ss  basilikum, frisk
   salt og pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær laks i terninger og cherrytomater i to. 
  • Kok pasta etter anvisning på pakken.
  • Stek lakseterningene med smør og olivenolje, og tilsett cherrytomater.
  • Rør sammen crème fraîche og pesto, og vend inn i pastaen. Smak til med salt og pepper.
  • Vend laks og cherrytomater inn i pastaen rett før servering.

Server med pinjekjerner, parmesan og finhakket basilikum drysset over.

Tips: Bytt gjerne ut crème fraîche med cottage cheese for mindre fett og mer proteiner. 

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.