Skip to main content

Marit Bjørgens stekte steinbit

Marit Bjørgens stekte steinbit
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Stekt steinbitfilet med couscoussalat er en sunn og god middagsrett for hele familien. Den smaker ekstra godt med litt frisk koriander drysset på toppen.

Ingredienser

-
+

800 g  steinbitfilet, uten skinn og bein
2 ss  hvetemel
1 ts  salt
0,5 ts  pepper
3 ss  olivenolje

Couscoussalat

3 dl  couscous, fullkorn
3 stk  tomat
1 stk  paprika, gul
1 stk  sjalottløk

Dressing

1 stk  sitron
1 fedd  hvitløk
0,5 dl  olivenolje
2 ts  eplecidereddik
1 ts  paprikapulver
2 ts  spisskummen, malt
0,25 ts  kajennepepper
   salt

Tilbehør

1 dl  koriander, frisk

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær steinbitfileten i serveringsstykker og vend stykkene i en blanding av hvetemel, salt og pepper.
  • Stek fiskestykkene på begge sider i olivenolje, ca. 5 minutter til sammen.

Couscoussalat 

  • Kok opp vann i en kasserolle. Rør inn couscous, legg på lokk og ta vekk fra varmen. La stå i ca. 5 minutter. 
  • Rør couscous luftig med en gaffel og avkjøl.
  • Del tomat i to og fjern kjernene. 
  • Skjær tomatkjøttet og paprika i terninger, og finhakk sjaolottløk.

Dressing 

  • Riv skallet av sitron og finhakk hvitløk.
  • Pisk sammen olivenolje, eplecidereddik, sitronskall, hvitløk og krydder.
  • Smak til med salt og vend dressingen inn i salaten.

Server stekt steinbit på couscoussalat med frisk koriander drysset over. 

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.