Skip to main content

Nøttestekt hyse med rødbeter og kål

Nøttestekt hyse med rødbeter og kål
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Nøttestekt hyse med rødbeter og kål er ikke bare godt men utrolig næringsrikt. Oppskriften er rik på jod og folat som har beviste effekter på hjernen.

Ingredienser

-
+

700 g  hysefilet, uten skinn og bein
3 ss  olivenolje
60 g  valnøtter
0,5 ts  salt
   pepper

Tilbehør

200 g  rødbete
5 dl  vann
1 ss  eddik
1 ss  sukker
1 ss  olivenolje
3 ss  timian
400 g  nykål
1 ss  olivenolje
0,5 ts  salt
   pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær hyse i serveringsstykker og pensle dem med olivenolje.
  • Finhakk valnøtter, og bland inn salt og pepper.
  • Vend hysestykkene i nøtteblandingen og legg dem i en smurt, ildfast form.
  • Bak i stekeovnen i 10-12 minutter.

Tilbehør

  • Skrell og skjær rødbeter i biter. Bruk gjerne engangshansker og matpapir på fjøla, da rødbeter farger av.
  • Kok dem møre i vann, eddik og sukker i ca. 30 minutter, avhengig av størrelsen på bitene. Vannet skal dekke rødbetene
  • Hell av vannet og la det damptørke litt.
  • Bland olivenolje, grovhakket timian og pepper og vend røbetene inn i blandingen.
  • Skjær kål i strimler og stek den mør olivenolje.
  • Smak til med salt og pepper.  

Server nøttebakt hyse med rødbeter og kål. Pynt gjerne med timian. 

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.