Skip to main content

Ovnsbakt ørret med hvitløksgrønnsaker

Ovnsbakt ørret med hvitløksgrønnsaker
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

I denne oppskriften med ørret stekes alt i stekeovnen, og grønnsakene får en god smak av hvitløk. En rett som passer både til hverdag og helg. 

Ingredienser

-
+

600 g  ørretfilet, uten skinn og bein
1 stk  squash, gul
2 stk  gulrot
1 stk  paprika, rød
0,5 stk  blomkål
2 stk  rødløk
2 stk  tomat, soltørket
2 ss  olivenolje
8 fedd  hvitløk
1 dl  oliven, grønn
2 ss  persille, frisk
2 ss  balsamicoeddik
   salt og pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær ørreten i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.
  • Skjær squash, gulrot og paprika i 1 cm store biter.
  • Del blomkålen i små buketter, grovhakk rødløk og skjær soltørket tomat i strimler.
  • Varm opp olivenolje i en stekepanne og stek grønnsakene og soltørket tomat til alt har fått litt farge. 
  • Dryss salt og pepper over grønnsakene og ha dem i en ildfast form sammen med hvitløk og oliven.
  • Legg fiskestykkene over grønnsakene og bak i stekeovnen på nederste rille i ca. 20 minutter.
  • Finhakk persille, bland med balsamicoeddik og hell blandingen over ørreten og grønnsakene når de er ferdig stekte.

Server ørreten med grønnsakene.

Bra mat for kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Dette er mat full av næring, som er lett og frisk. Oppskriften inneholder masse sjømat, grønnsaker, og grove karbohydrater, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.