Skip to main content

Ovnsbakt brosme med grønnsaker og tomatsalsa

Ovnsbakt brosme med grønnsaker og tomatsalsa
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Brosme har en smak som minner om hummer og det faste fiskekjøttet tåler sterk varme. Derfor egner det seg utmerket til ovnsbaking. Server med friskt og deilig tilbehør.

Ingredienser

-
+

800 g  brosmefilet, uten skinn og bein
   olivenolje
   salt og pepper

Grønnsaker

1 stk  sjalottløk
250 g  spinat
1 fedd  hvitløk
12 stk  rosenkål
30 g  valnøtter
2 ss  olivenolje
1 ts  balsamicoeddik
   salt og pepper

Tomatsalsa

250 g  tomat
0,5 stk  rødløk
3 ss  olivenolje
1 ts  balsamicoeddik
   salt og pepper

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær brosme i serveringsstykker.
  • Pensle stykkene med olivenolje, og dryss salt og pepper over.
  • Bak i stekeovnen i 12-15 minutter.

Grønnsaker

  • Skjær sjalottløk i tynne strimler, spinat i grove strimler, finhakk hvitløk og del rosenkål i båter.
  • Grovhakk valnøtter, rist det lett i en tørr stekepanne, og la det avkjøle.
  • Fres sjalottløk, hvitløk og rosenkål i en stekepanne med olivenolje til rosenkålen blir brunaktig, 3-5 minutter.
  • Tilsett spinat og sett på lokk, og la det dampe et par minutter til spinaten har falt sammen.
  • Vend inn valnøtter, og avslutt med balsamicoeddik, salt og pepper.

Tomatsalsa

  • Skjær tomat og rødløk i små terninger. Bland sammen alle ingrediensene til tomatsalsaen.

Server brosme med grønnsakene og tomatsalsa, og gjerne litt persille drysset over. 

Bra mat for kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Dette er mat full av næring, som er lett og frisk. Oppskriften inneholder masse sjømat, grønnsaker, og grove karbohydrater, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.