Skip to main content

Ovnsbakt skrei med hvitløk, soltørkede tomater og pinjekjerner

Ovnsbakt skrei med hvitløk, soltørkede tomater og pinjekjerner, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 porsjoner

  • Over 60 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Synøve Dreyer

Piff opp skreimiddagen med denne oppskriften med pinjekjerner, soltørkede tomater, potetmos og grønnsaker. Her har du en symfoni av smaker.

Ingredienser

-
+

700 g  skreifilet, uten skinn og bein
1 ss  salt, grovt
2 fedd  hvitløk
1 ss  basilikum, frisk
2 ss  olivenolje
4 stk  tomat, soltørket i olje
3 ss  pinjekjerner

Potetmos

600 g  potet
2 ss  smør
1 dl  matfløte
   salt og pepper

Tilbehør

2 stk  gulrot
2 skiver  kålrot
1 stk  persillerot
8 stk  bønner, grønne
1 ss  smør
   salt

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Dryss skreifileten med salt og la den ligge i ca. 10 minutter. 
  • Skyll saltet av fisken og tørk lett med et tørkepapir.
  • Skjær skreien i serveringsstykker.
  • Finhakk hvitløk og basilikum.
  • Brun fiskestykkene kjapt i olivenolje på begge sider, og legg dem i en smurt, ildfast form.
  • Fres hvitløk og soltørkede tomater i olivenoljen til skreien. 
  • Tilsett basilikum og ha det over skreien.
  • Dryss pinjekjerner på toppen og bak i stekeovnen til fisken er gjennomstekt, 8-10 minutter.

Potetmos

  • Skjær potet i skiver og kok møre i usaltet vann.
  • Hell av vannet og mos med en potetmoser eller gaffel.
  • Rør inn smør og spe på med matfløte til du får en glatt mos.
  • Smak til med salt og pepper.

Tilbehør

  • Skjær gulrot, kålrot og persillerot i terninger, og bønner i biter.
  • Kok grønnsakene knapt møre i vann tilsatt smør og salt.

Server skrei med potetmos og grønnsaker.

Tips: Skreien har best smak og er mest saftig hvis den har en liten rå kjerne midt i.