Skip to main content

Ovnsbakt skrei med smørsaus og spisskål

Ovnsbakt skrei med smørsaus og spisskål   , Fotograf: Sentralen
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Sentralen

I denne oppskriften blir skreien ovnsbakt med hvitløk og servert med gulrøtter, spisskål, smørsaus og poteter. De rene smakene bidrar til å la den friske smaken av skrei komme til sin rett.

Ingredienser

-
+

800 g  skreifilet, uten skinn og bein
1 ss  salt
0,5 ts  pepper, grovmalt
1 fedd  hvitløk
1 ss  smør
1 stk  spisskål
2 stk  gulrot

Smørsaus

1 stk  sjalottløk
1 dl  hvitvin
4 ss  smør
   salt og pepper

Tilbehør

   potet

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær skreien i serveringsstykker, dryss salt over og la dem ligge i 7 minutter. 
  • Skyll saltet av og tørk skreien lett med tørkepapir.
  • Legg skreien i en smurt ildfast form, dryss pepper over og legg på skiver av hvitløk og smør.
  • Stek i stekeovnen i ca. 10 minutter.
  • Skjær kål i strimler, og kok i lettsaltet vann i 3-4 minutter.
  • Skjær gulrot i skrå skiver og kok i lettsaltet vann til de er møre.

 Smørsaus

  • Finhakk sjalottløk og kok sammen med hvitvin til mengden væske er halvert.
  • Pisk inn smør, og smak til med salt og pepper.

Server ovnsbakt skrei med spisskål, gulrot, smørsaus og kokte poteter. Pynt med karse om du har.