Skip to main content

Ovnsbakt torsk

Ovnsbakt torsk, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Torsk med gode, norske grønnsaker i form er enkelt og godt. Prøv denne oppskriften med ris som tilbehør, til variasjon fra den kokte poteten.

Ingredienser

-
+

500 g  torskefilet, uten skinn og bein
2 stk  gulrot
2 stilker  selleri
0,5 stk  purre
1 ss  margarin, flytende
1 ts  salt
0,5 ts  pepper
1 ts  timian, tørket

Saus

2 ss  margarin, flytende
3 ss  hvetemel
2 dl  vann
2 dl  matfløte
0,5 terning  fiskebuljong
1 ts  salt
100 g  ost, revet

Tilbehør

   ris

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær torsken i serveringsstykker.
  • Vask, rens og skjær gulrot, selleri og purre i terninger.
  • Kok opp vann, ha i gulrot og kok i 4 minutter.
  • Ha i selleri og purre, og kok alt i 1 minutt.
  • Hell av vannet og legg grønnsakene over i en ildfast form smurt med flytende margarin.
  • Legg fiskestykkene over grønnsakene og dryss over salt, pepper og timian.

Fiskesaus

  • Varm opp flytende margarin i en kasserolle.
  • Rør inn hvetemel og spe med vann og matfløte, litt om gangen. Kok opp mellom hver gang du sper.
  • Knus buljongterning og ha den i sausen.
  • Bland godt og la sausen småkoke i 2-3 minutter.
  • Smak til med salt.
  • Hell sausen over fisken og strø osten på toppen.
  • Stek formen i stekeovnen i ca. 15 minutter.

Server ovnsbakt torsk med ris ved siden av.