Skip to main content

Ovnsbakt torsk med blomkålris

Ovnsbakt torsk med blomkålris
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

I denne oppskriften finner du mye spennende. Torsk bakt med parmaskinke, ris laget av blomkål, og stekte grønnsaker. Sunt og godt. 

Ingredienser

-
+

600 g  torskefilet, uten skinn og bein
4 skiver  parmaskinke
   salt

Blomkålris

0,5 stk  sitron
1 stk  blomkål
2 ss  persille, frisk
1 ss  rapsolje
4 ss  parmesan, revet

Tilbehør

16 stk  cherrytomat
1 stk  paprika, gul
1 ss  rapsolje

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær torsk i porsjonsstykker og dryss salt over.
  • Surr parmaskinke rundt torskestykkene og legg dem i en ildfast form.
  • Bak torsken i stekeovnen i 10-15 minutter, avhengig av tykkelsen på stykkene.

Blomkålris

  • Press saften fra sitron, rens blomkål for blader og finhakk persille.
  • Riv blomkål med et grovt rivjern, og bland det sammen med sitronsaft.
  • Ha rapsolje i en stekepanne og stek blomkålrisen gyllen på middels varme, i ca. 4 minutter.
  • Vend inn persille og revet parmesan.

Tilbehør

  • Del cherrytomat i to og skjær paprika i strimler.
  • Fres det raskt i rapsolje. 

Server torsken med blomkålris og grønnsakene. 

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.