Skip to main content

Ovnsbakt torsk med grønnsaker

Ovnsbakt torsk med grønnsaker
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Torsk og grønnsaker bakt i samme form i stekeovnen er en god og enkel måte å lage middag på. Du kan bruke det tilbehøret du ønsker, i denne oppskriften foreslår vi potetmos.

Ingredienser

-
+

700 g  torskefilet
1 stk  squash, grønn
1 stk  rødløk
24 stk  cherrytomat
3 ss  olivenolje
20 stk  oliven, sort
   salt og pepper
   basilikum, frisk

Tilbehør

   potetmos

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær torsken i serveringsstykker.
  • Skjær squash og rødløk i skiver, og ha i en ildfast form sammen med hele cherrytomater.
  • Ha over olivenolje, salt og pepper og bak i stekeovnen i ca. 6 minutter.
  • Ta ut formen, ha i torskestykkene, dryss over salt og bak videre i stekeovnen i ca. 10 minutter.

Legg oliven og basilikum i formen, og server med potetmos.

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.