Skip to main content

Ovnsbakt torsk med krydret paprikasalat

Ovnsbakt torsk med krydret paprikasalat, Fotograf: Synøve Dreyer
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Torsk med asiatiske smaker går godt sammen. Her er det tilbehøret som gir smak og farge.

Ingredienser

-
+

800 g  torskefilet, med skinn
2 ss  salt
2 ss  smør

Paprikasalat

1 stk  paprika, gul
1 stk  paprika, rød
1 stk  paprika, grønn
2 stk  chili, rød
1 stilk  sitrongress
4 ss  limesaft
2 ss  sukker, brunt
2 ts  soyasaus

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Dryss salt over torsken og la den ligge i 10 minutter.
  • Skyll av saltet i kaldt vann, tørk fisken lett med et tørkepapir, og skjær den i porsjonsstykker.
  • Legg torskestykkene med skinnsiden ned på et stekebrett dekket med bakepapir.
  • Fordel smør over stykkene, og stek midt i stekeovnen til dem er gjennomstekte, 6-8 minutter.

Paprikasalat

  • Skru stekeovnen opp til 225 °C.
  • Del paprika i to og legg dem med skinnsiden ned på et stekebrett dekket med bakepapir.
  • Stek paprika i stekeovnen til skinnet bobler og blir brunflekket.
  • Ta dem ut, avkjøl og trekk av skinnet, og skjær paprikakjøttet i grove strimler.
  • Rens chili for frø og skillevegger, og finhakk.
  • Skjær sitrongress i fine strimer og press saften av lime.
  • Bland chili, sitrongress, limesaft og sukker, og rør til sukkeret går i oppløsning.
  • Rør inn soyasaus og hell det over paprikastrimlene.

Server ovnsbakt torsk med paprikasalat.