Skip to main content

Ovnsbakt torsk med pesto

Ovnsbakt torsk med pesto
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Esten Borgos

Torskefileten smaker ekstra godt smurt med pesto og bakt i stekeovnen sammen med hvitløk, paprika og brokkoli. En frisk og fargerik rett som vil falle i smak hos hele familien. 

Ingredienser

-
+

700 g  torskefilet, uten skinn og bein
1 stk  løk
1 fedd  hvitløk
0,5 stk  brokkoli
2 stk  paprika, rød
0,5 terning  grønnsaksbuljong
3 dl  vann
2 ss  olivenolje
0,5 stk  sitron
4 ts  pesto
   salt og pepper

Tilbehør

   ris

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær torskefilet i serveringsstykker og dryss over litt salt og pepper.
  • Vask, rens og skjær løk og hvitløk i tynne skiver.
  • Vask og rens brokkoli og paprika.
  • Skjær brokkoli i små buketter og paprika i biter.
  • Løs opp buljongterning i vannet.
  • Legg grønnsakene over i en smurt ildfast form.
  • Drypp olivenolje over grønnsakene og hell i buljongen. Dryss over litt salt og pepper.
  • Legg torskestykkene over grønnsakene.
  • Press sitronsaft over torskestykkene og smør på pesto.
  • Dekk formen med aluminiumsfolie.
  • Stek retten midt i stekeovnen i ca. 20 minutter eller til fisken er ferdig.

Server ovnsbakt torsk med ris ved siden av.