Skip to main content

Ovnsstekt skrei med tartarsaus

Ovnsstekt skrei med tartarsaus, Fotograf: Sentralen
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Middels

Fotograf: Sentralen

Som om ikke skreien er eksklusiv nok, i denne oppskriften gjør hjemmelaget mandelpotetmos måltidet til en fest. Tartarsausen ved siden av setter en spiss på smaken.

Ingredienser

-
+

750 g  skreifilet med skinn
   salt
   smør

Potetmos

800 g  mandelpotet
4 ss  smør
1 dl  melk
2 ss  gressløk, frisk
   salt og hvit pepper

Tartarsaus

2 stk  egg
2 ss  persille, frisk
2 ss  sylteagurk
1 ss  kapers
1 ss  løk
100 g  majones
2 ss  lake fra sylteagurk
   sukker
   salt og hvit pepper

Tilbehør

   gulrot
   sukkererter

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Dryss salt over skreifileten og la den ligge i ca. 10 minutter.
  • Skyll fileten i kaldt vann og tørk den lett med tørkepapir. 
  • Skrap fiskeskinnet godt, og skjær skreifileten i serveringsstykker.
  • Legg skreistykkene med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir og pensle med smeltet smør.
  • Stek i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 10 minutter.

Potetmos

  • Skrell og kok mandelpotetene møre.
  • Mos potetene og bland inn smør og melk.
  • Smak til med salt og pepper, og dryss finhakket gressløk over.

Tartarsaus

  • Kok egg hardkokt, avkjøl og grovhakk. 
  • Finhakk persille, sylteagurk, kapers og løk, og bland dette sammen med egg.
  • Tilsett majones og rør inn litt lake fra sylteagurk til du får en tykk, men smidig saus.
  • Smak til med litt sukker, salt og hvit pepper.

Server skrei med potetmos, tartarsaus, kokt gulrot og sukkererter. Pynt gjerne med noen sitronbåter om du har det.