Skip to main content

Panert sei med tre sorter løk

Panert sei med tre sorter løk
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Denne oppskriften er en ny vri på den tradisjonelle seibiffen med stekt løk. Den panerte seien serveres med ulike løksorter, sjy, potet og brokkoli. 

Ingredienser

-
+

800 g  seifilet, uten skinn og bein
1 dl  hvetemel
2 ts  salt
1 ts  pepper
   olivenolje

Løkblanding

1 stk  rødløk
4 stk  sjalottløk
1 bunt  vårløk
2 ss  smør
0,5 terning  fiskebuljong
1 dl  vann
   salt og pepper

Tilbehør

   potet
   brokkoli

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær seifileten i porsjonsstykker.
  • Bland hvetemel, salt og pepper, og vend seistykkene i blandingen.
  • Stek fisken på middels varme i olivenolje, til den er så vidt gjennomstekt, ca. 4 minutter på hver side.

 Løkblanding

  • Skjær rødløk i båter, sjalottløk i ringer, og vårløk i biter på ca. 3 cm.
  • Brun løken i smør, hell over fiskebuljong blandet ut med vann, og la det surre til løken er mør.
  • Smak til sjyen med salt og pepper.

Server seien med løkblandingen, sjy, kokte poteter og brokkoli.

Bra mat for hjernen og kroppen: Denne oppskriften bidrar til å sette kroppen din i en robust og balansert tilstand. Samtidig gir den hjernen næring som er viktig for normal opprettholdelse og utvikling. Oppskriften inneholder masse grønnsaker, grove karbohydrater og sjømat rik på omega-3 eller jod, og har i tillegg lite mettet fett, sukker og salt.