Skip to main content

Pasta carbonara med reker

Pasta carbonara med reker
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Synøve Dreyer

Reker og pasta er alltid en vinner. Sammen med bacon og en kremet ostesaus løftes middagen til nye høyder. Serveres med en frisk salat og grovt brød.

Ingredienser

-
+

400 g  reker, uten skall
200 g  pasta penne
1 stk  løk
2 fedd  hvitløk
2 ss  persille, frisk
100 g  bacon
2 stk  eggeplomme
3 dl  melk
4 ss  parmesan, revet
1 ts  salt
1 ts  pepper

Tilbehør

   salat
   brød, grovt

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Kok pasta etter anvisning på pakken.
  • Skjær løk i terninger, og finhakk hvitløk og persille.
  • Stek bacon sprøtt i en stekepanne og ha det over på et fat.
  • Fres løk og hvitløk i en stekepanne og sett til side.
  • Pisk eggeplomme, melk, parmesan, salt, pepper og persille sammen, og varm det opp i en kasserolle under omrøring.
  • Tilsett reker, pasta, bacon og løkblandingen, og bland godt.

Server rekepasta med salat og grovt brød. 

Tips: Du kan også bruke fryste, ferdigpillede reker.