Skip to main content

Pasta med laks

Pasta med laks
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Astrid Hals

Pasta og laks er to gode venner, og sammen med ostesaus blir retten ekstra smaksfull. Om du ønsker kan du servere den med grønnsaker eller brød ved siden av.

Ingredienser

-
+

600 g  laksefilet, uten skinn og bein
4 pors  pasta
3 dl  matfløte
2 dl  parmesanost
2 ss  basilikum, frisk
   salt

Tilbehør

   grønnsaker

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Kok pasta etter anvisning på pakken. 
  • Skjær laks i terninger på ca. 2 cm og krydre med litt salt. 
  • Ha matfløte i en kasserolle og gi den et oppkok. 
  • Ha i revet parmesan og rør godt om.
  • Vend lakseterningene i sausen så de er dekket og legg på lokk.
  • Ta kasserollen vekk fra varmen og la laksen stå og trekke i ca. 2 minutter. 
  • Strimle basilikum og rør inn ved servering.

Server pasta med laks og saus over, og gjerne med kokte grønnsaker til. 

Tips: I stedet for parmesan kan du prøve med vanlig ost, noen spiseskjeer pesto eller en mindre mengde blåmuggost.