Skip to main content

Pasta med laks

Pasta med laks, Fotograf: Sentralen
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Sentralen

Pasta og laks er to gode venner, og sammen med ostesaus blir retten ekstra smaksfull. Om du ønsker kan du servere den med grønnsaker eller brød ved siden av.

Ingredienser

-
+

600 g  laksefilet, uten skinn og bein
4 pors  pasta
250 g  erter, fryst
3 dl  matfløte
1 dl  parmesanost
2 ss  olivenolje
2 ss  basilikum, frisk
   salt

Tilbehør

   brød

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Skjær laks i terninger på ca. 2 cm og krydre med litt salt. 
  • Kok pasta etter anvisning på pakken. 
  • Tilsett erter i vannet de siste 3 minuttene av koketiden.
  • Ha matfløte i en kasserolle og gi den et oppkok. Ta kasserollen av varmen, tilsett revet parmesanost og rør godt om. Fløten må ikke koke etter at osten er tilsatt.
  • Når pastaen er ferdigkokt helles kokevannet ut, men la 2-3 ss kokevann være igjen.
  • Ha lakseterninger og olivenolje i pastaen, og bland forsiktig sammen.
  • Legg på lokk og sett kasserollen tilbake på komfyren på svak varme i 5 minutter til laksen er trekt ferdig. Rist på kasserollen 2-3 ganger i løpet av koketiden.
  • Strimle basilikum, og ha ostesaus og basilikum i kasserollen med laks, pasta og erter.

Server med brød ved siden av. 

Tips: Istedenfor parmesan kan du prøve med vanlig ost, noen spiseskjeer pesto eller en liten mengde blåmuggost.