Skip to main content

Pizza med røkt ørret og tomat

Pizza med røkt ørret og tomat, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porsjoner

  • 20-40 min

  • Vanskelighetsgrad

    Enkelt

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Pizza er en favoritt i mange hjem, så hvorfor ikke prøve denne oppskriften med røkt ørret neste gang? Den passer både til middag og som helgekos.

Ingredienser

-
+

200 g  røkt ørret
3 stk  tomat
0,5 stk  rødløk
1 stk  pizzabunn
1,5 dl  crème fraîche
1 ts  oregano
0,5 ts  salt
0,25 ts  pepper
100 g  mozzarella, revet

Framgangsmåte

Mengden ingredienser er blitt endret, men det kan være lurt å:
  • Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid
  • Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær røkt ørret i tynne strimler.
  • Vask tomat og skjær i tynne skiver.
  • Vask og rens rødløk og skjær i tynne ringer.
  • Del pizzabunnen i porsjonspizzaer, og legg på et stekebrett med bakepapir.
  • Smør på et jevnt lag med crème fraîche, og legg på tomatskiver og rødløk.
  • Dryss med litt oregano, salt og pepper.
  • Dryss over ost og stek midt i stekeovnen til bunnen er gjennomstekt og osten begynner å smelte, ca. 10–15 minutter.

Legg på ørretstrimler og server.

Tips: Du kan også lage en stor pizza i stedet for mange små.